Як уникнути анемії

Як поповнювати запаси заліза в організмі і піднімати феритин? ⠀

Отже, залізні правила:

Кишечник – усьому голова! Подбати про гарну мікрофлору – овочі в кожен прийом їжі. Зняти клітинне запалення, прибравши з раціону трансжири, цукор і рафіновані масла. Регулярні випорожнення, тільки чистий і здоровий кишечник зможе засвоїти всі нутрієнти.

Печінка! Максимально поліпшити відтік жовчі, випиваючи добову норму теплої води. Особливо цінні для цього перші 3 склянки до сніданку.

Шлунок! Зробити все, щоб кислотність була достатньою, Тільки так залізо зможе засвоїтися з білка. Ну, і звісно, з’їдати щонайменше 1 г білка на 1 кг маси тіла.

Підшлункова залоза! Інтервальне харчування без перекусів дасть змогу органу повноцінно виробляти ферменти. Давайте підшлунковій час на відновлення сил. За необхідності пропити курс рослинних (!) ферментів, їх має підбирати фахівець!

Виключити небажаних “квартирантів”! Гельмінти, грибки, віруси та інші патогени – активні споживачі заліза в організмі людини. Паразитоносійство часто супроводжується анемією і гіповітамінозами.

Максимально урізноманітнити раціон! Гарне засвоєння заліза забезпечують такі кофактори як вітамін С, В12, D, магній, мідь, цинк, марганець, кремній, селен, хром.

При дотриманні цих залізних правил феритин зростатиме.

Для контролю достатньо здавати гемоглобін і феритин 1 раз на 3 місяці. Норма феритину 70-100 нг/мл.

Значення 120-290 нг/мл – маркер запального процесу в організмі та привід звернутися до лікаря.

Часто буває так, що людина починає приймати препарати заліза, але при цьому нічого не зробила зі своїм раціоном, способом життя, зі своїми “мешканцями”. В такому випадку, не чекайте швидкого, і тим більше, стабільного результату. ⠀