Аналіз ситуації з коронавірусом

Нині всі ми щодня із завмиранням серця стежимо за медичною статистикою і переживаємо за жителів доброзичливої і прекрасної Італії. Усі ми бажаємо їм здоров’я, але італійська трагедія наштовхує й на роздуми.

У голові постійне запитання: чому саме Італія потрапила в такий жахливий капкан?

Отже, ситуація очима нутриціолога.
🚩За статистикою на 25 березня 2020 року смертність від COVID-19 в Італії становила 7,4%, тоді як смертність у Південній Кореї – не більше ніж 1,4%.
🚩І це за порівнянної кількості літніх людей і кліматичних умов.
🚩Звісно, не можна скидати з рахунків відмінності в культурних особливостях, що сприяють швидшому поширенню вірусу, тут комунікабельні італійці дадуть “фору” стриманим корейцям.
🚩Але також залишається фактом, що короновірус, імплантувавшись в організм, розмножується в кишківнику (так-так!) і ми знаємо, що понад 70% імунних клітин людини розташовані саме в кишківнику. Саме там має бути перша барикада і заслін від вторгнення патогенів.
Від чого ж вона залежить?
🌱Від здоров’я та видового різноманіття мікробіома нашого кишківника, яке формується чи ні, залежно від того, що ми їмо. Немає овочів і зелені в раціоні – немає корисних бактерій у кишечнику.
☝️Вот зараз саме час згадати про гастрономічні відмінності Кореї, де основу раціону складають водорості, овочі та нешліфований бурий рис, та Італії, з її пристрастю до пасти, піци та джелатто.
☝️На одній чаші терезів різноманітна клітковина, на іншій – швидкі вуглеводи. Висновки, як то кажуть, напрошуються самі собою.
☝️Поэтому, не гречку треба розмітати на карантині, а капусту, буряк і моркву, щоб “нагодувати” наших корисних бактерій, адже голодний солдат – не воїн.
☝️И ще не забуваємо про вершкове масло та наше українське сало, бо легені та бронхи складаються саме з жирів і їхній місцевий тканинний імунітет гостро потребує тваринних жирів.
⛔P.s. Мало не забула. А ще італійці не дуже люблять мити руки і не роззуваються, прийшовши з вулиці. Тоді як корейці схиблені на гігієні, а входячи в будинок, обов’язково знімають взуття.
Тепер усе. Усім оптимізму, усвідомленої харчової поведінки та здоров’я!