Як обманути менопаузу

Щоб буквально обдурити менопаузу, готуватися до цього відповідального періоду жінка повинна задовго до його настання. У чому ж полягає ця підготовка?

Налагодити режим сну. Це одна з основоположних умов для тих, хто хоче нормалізувати гормональну сферу організму.

Виявити і заповнити виявлені дефіцити найважливіших вітамінів (D, А, Е, С, групи В) і мінералів (залізо, цинк, магній, сірка, кремній, кальцій).

Щоб надалі такі дефіцити не виникали, налагодити харчування, зробивши його максимально чистим і різноманітним з великим вмістом повноцінних білків, якісних жирів, овочів і зелені. Наявність у раціоні достатньої кількості овочів і ягід значно знижує прояви клімактеричного періоду. Це смачно, корисно і не потребує додаткових вкладень.

Навчиться-таки пити достатню кількість води!

Два попередні пункти дадуть вам змогу поліпшити відтік жовчі та нормалізувати випорожнення. Печінка і кишечник – найважливіші органи в метаболізмі гормонів.

Поступово довести до оптимальної свою фізичну активність.

Проводити адекватну підтримку сопліментами, типу Омега-3 і лецитину. А за потреби можлива додаткова підтримка природними фітопрепаратами і пептидами, але це завжди підбирається виключно індивідуально фахівцем.

Організм, в якому відмінно працюють печінка і кишечник, у якого немає дефіцитів вітамінів і мінералів, прекрасно впорається з таким навантаженням. А отже, і зовнішні прояви віку (зморшки, опущення тканин обличчя тощо) будуть мінімальними.

Як я вже писала, ця інформація не тільки для моїх ровесниць. Вона для тих 30-річних, хто на довгі роки хоче залишатися молодими і красивими. Вона для тих, чиї мами зараз входять у відповідальний період і ця інформація, можливо, допоможе їм поліпшити самопочуття і знову відчути смак життя. Вона також і для чоловіків, дружини яких, як ніколи, потребують їхньої підтримки та розуміння.