Хто попереджений, той озброєний

Весна. Молода зелень, ранні овочі, фрукти та ягоди. Дуже хочеться отримати максимум користі від усіх цих дарів природи та людської праці. Щоб уникнути неприємних сюрпризів і серйозних отруєнь, розповім вам про прості, але необхідні заходи безпеки.

Ще в момент купівлі будьте уважні до зовнішнього вигляду продукту. Краще, якщо овочі будуть із бадиллям. Якщо стебла і листя занадто великі – це вірна ознака використання пестицидів та іншої “отрути”.

Будь-які овочі та фрукти, а також зелень спочатку необхідно гарненько вимити, а потім замочити в чистій питній воді мінімум на 20 хвилин. У воду обов’язково додайте кілька крапель оцту або лимонного соку.

Така “ванна” в підкисленій воді, по-перше, знезаражує продукти від яєць гельмінтів. Повірте, останніх з лишком у щедро заглибленій сільськогосподарській землі. А по-друге, замочування на 30-60 хвилин дає змогу вивести з продуктів більшу частину пестицидів і хімікатів.

Я таку процедуру проробляю цілий рік як із ґрунтовими, так і з тепличними овочами та зеленню. І вам також раджу робити. Це зовсім не складно, але повірте, ефективно! А ви замочуєте зелень?