Чи є загроза від токсинів

То що ж із токсинами? Чи є від них реальна загроза, і чи потрібна нам детоксикація?

Ось типові приклади звідки щодня кожен з нас насичується токсинами:

  • Безліч стабілізаторів, загусників, емульгаторів, ароматизаторів і консервантів, барвників, регуляторів кислотності та підсилювачів смаку. Від усіх цих незліченних Е-шок гине наша печінка і гормони.
  • Антибактеріальні засоби, що вбивають мікробіом кишківника. Вони в косметиці, побутовій хімії і навіть продуктах харчування. Для збереження ними обробляють фрукти, овочі, не кажучи вже про перероблені продукти, на кшталт молочки і ковбас.
  • Мікрохвильовка. Їжа в мікрохвильовці не просто нагрівається, її молекули створюють нові невідомі природі мутації – радіолітичні сполуки, через що порушується діяльність травної системи. Є дослідження, які доводять, що в людей, які постійно використовують мікрохвильовку, гемоглобін знижується, а отже, страждає серцево-судинна система. Падають лімфоцити, а отже, страждає ще й імунітет. Під час розморожування і розігрівання м’яса та овочів утворюються канцерогени. Доведено зв’язок між використанням мікрохвильовки з раком шлунка. Найбільш критично використовувати для підігріву в мікрохвильовці пластикової тари!
  • Пластик. Це не тільки пляшка на узбіччі дороги. Пластик, а точніше, мікропластик, уже виявляють у всіх наших клітинах.
  • Важкі метали. Це дезодоранти з алюмінієм і практично вся декоративна косметика. Дослідження підтвердили прямий зв’язок запальних процесів і новоутворень у молочній залозі з використанням таких дезодорантів, що блокують потовиділення на десятки годин. Ті токсини, які організм має вивести з потом, не можуть вийти природним шляхом і, накопичившись до критичної маси, опускаються в молочну залозу. Привіт, мастопатія й онкологія.
  • Нітрати і нітрити. Це стимулятори росту і засоби захисту рослин. Може хтось наївно думає, що частина з них зрештою не опиняються в наших органах? Ось чому я з року в рік наполегливо саджаю овочі та зелень на своїй присадибній ділянці. Їм влітку, і заморожую на зиму власну малину, смородину, полуницю і кабачки,
  • Ліки. Тільки на пострадянському просторі у людей особлива відданість аптекам і майже маніакальна тяга до самолікування.
  • Двоокис вуглецю. Це автомобілі та опалення будинків вугільними і дров’яними котлами.
  • Алкоголь, нікотин, кальян та інші смоли.

За часів засилля автомобілів і синтетичної їжі організм людини постійно зазнає токсичних навантажень. Хочете рецепт справжнього детоксу? Не купуйте продукти і воду в пластику, не їжте синтетичну їжу з Е-шками, викиньте мікрохвильовку, і ви додасте до своєї перспективи довголіття добрих 15-20 років! Хіба це не варте наших зусиль, хіба для усвідомлення цих загроз нам із вами потрібні безглузді марафони з детоксу?