Трави проти паразитів

Мені постійно ставлять запитання про антипаразитарні протоколи. Якщо у вас є підозра, що ви заражені, є симптоми або інтоксикація – зверніться до фахівця (паразитолога, гельмінтолога або інфекціоніста). Самолікування може лише посилити проблему.

Наприклад, жовчні протоки можуть закупоритися паразитами, яких виганяють, що призведе до жовтяниці і навіть гепатиту. Масова загибель небажаних “жителів” може призвести до найпотужнішої інтоксикації та діареї. Тоді внаслідок втрати електролітів можливе порушення ритму серця і падіння артеріального тиску. Тому сто разів подумайте, перш ніж самостійно проходити всілякі марафони і чистки.

Якщо ж ви здорова людина і не одержимі ідеєю вигнання “бісів”, але маєте домашніх улюбленців, то для профілактики можна використовувати трави, які з цією метою застосовували споконвіку. Найвідоміші з них входять до збору, так званої, “трійчатки” (полин, гвоздика, пижмо). Протипаразитарну активність мають і чорний горіх, лавровий лист, насіння гарбуза, кора осики, імбир, часник, кориця, кора мурашиного дерева тощо.

Але пам’ятайте, що трави – це теж ліки! Наприклад, полин не можна застосовувати довго, він має нейротоксичний ефект. Лавровий лист протипоказаний у разі захворювань ШКТ і схильності до закрепів. З часником, за всієї його корисності, потрібно бути обережним людям із холециститом, гастритом і виразковою хворобою шлунка.

Взагалі, самі по собі ці протиглистні програми проводити не можна. Потрібна попередня підтримка печінки для поліпшення шляхів виведення токсинів і підготовка кишківника, правильний раціон і загальнозміцнювальні для організму заходи (лазні, масажі тощо).

У колах же імунологів побутує думка, що паразити корисні в розумних кількостях, оскільки тренують нашу імунну систему. Та й після чищення ймовірність заразитися новими паразитами досить висока. Тому мийте добре руки, а овочі та зелень замочуйте в підкисленій воді. У нашому житті так багато занять, більш захоплюючих, ніж нескінченне полювання на глистів! ⠀

Запишіться на мій авторський курс “СамСобіНутриціолог” у школі здоров’я Наталії Власнюк, і ви назавжди дізнаєтеся про свій організм і зможете допомагати собі самостійно!