Чотири салати з кольрабі

Продовжуємо серію рецептів для “розгону” жовчі. Отже, нижче чотири хрусткі салати з капусти кольрабі – різновиду білокачанної капусти. На відміну від своєї двоюрідної сестри кольрабі соковитіша, солодкуватіша і без гостроти, притаманної білоголовій капусті.

Кольрабі багата на вітаміни вітамін В і В2 для мозку і нервової системи. Вітаміном С для імунітету. Через високу концентрацію останнього кольрабі називають “північним лимоном”. Крім того, в ній містяться вітаміни групи РР, а також мікроелементи: калій, магній, залізо, кальцій, фосфор, кобальт, сполуки сірки, рослинні білки та велика кількість клітковини.

У всіх рецептах кольрабі можна натирати на тертці або дрібно шаткувати, як кому більше подобається.

САЛАТ № 1

Листя шпинату, кольрабі, сушена журавлина або родзинки (попередньо розпарені) зелень. Заправка: натуральний йогурт. Усе нарізати, змішати.

САЛАТ №2

Кольрабі, капуста білокачанна, зелень. Заправка: яблучний оцет, кілька крапель лимона, бальзамічний крем і кунжут (краще мелений).

САЛАТ № 3

Червонокачанна капуста, свіжа морква, кольрабі, гарбузове насіння, зелень. Заправка: оцет яблучний та олія олійна будь-яка (я люблю кунжутну або з волоських горіхів).

САЛАТ №4

Кольрабі, листовий салат, зелень, подрібнений фундук або мигдаль, мак. Заправка: змішати соєвий соус, олію оливкову та перець.

Приємного апетиту!