Мигдальне молоко

За останні 5 років я так і не знайшла того виробника рослинного молока, чий склад і якість продукту на 100% задовольнив би мої професійні вимоги.

Дуже багато з представлених на полицях магазинів, містять цукор або його замінники. У половині присутні рафіновані рослинні олії (про-запальний фактор). Ті, що за складом більш-менш відповідають очікуванням, мають смак … води і під час сліпої дегустації я не змогла б відрізнити соєве молоко від мигдалевого.

Тому чудовим виходом для отримання дуже смачного, чистого і якісного мигдалевого молока, вважаю виготовлення його самостійно. Повірте, це дуже просто і дуже смачно!

  • Сушений (не смажений) мигдальний горіх – 200г
  • Вода – 600мл
  • Сіль (гімалайська або морська) – 0, 5 ч.л.

Приготування:

  1. Замочити мигдаль на 8-12 годин (на ніч) у злегка підкисленій воді.
  2. Злити воду, промити горіхи
  3. Мигдаль залити ½ об’єму чистої води і додати сіль
  4. Усе збити в блендері до утворення єдиної маси, потроху додаючи воду, що залишилася.
  5. Зцідити рідину, відокремивши її від макухи за допомогою марлі або спеціального мішечка
  6. Зберігати в скляній банці в холодильнику не більш як 2,5 доби. Це натуральний швидкопсувний продукт, тому до кінця третьої доби ви відчуєте сильно солоний смак, а молоко стане желеподібним!

У принципі, на основі мигдалевого молока можна готувати різні напої з використання улюблених вами спецій: куркуми, кориці, натурального ванільного екстракту, какао або кероб.

З горіхової макухи, що залишилася, можна одразу ж спекти мигдальне печиво або кекси. А можна підсушити її в духовці за 50-60 градусів протягом 30-50 хвилин, а після просушування подрібнити в блендері. Ви отримаєте чудове мигдалеве борошно для хліба або іншої корисної випічки.

Приємного апетиту!