Як підвищити кислотність

Як же підвищити кислотність шлунка?

 

Збалансувати раціон, прибравши з нього цукор, додавши різноманітних овочів і зелені. Пам’ятайте, швидкі вуглеводи та цукри, продукти, що містять трансжири, барвники, ароматизатори та підсилювачі смаку, знижують кислотність шлунка.

Випивати свою фізіологічну норму води (30-40 мл на 1 кг маси тіла). Вода нормалізує кислотність шлунка: низьку піднімає, а надмірно високу приводить до норми.

Вживати продукти, які допомагають підвищити кислотність. Натуральний 6% яблучний оцет у складі заправок до салатів і просто з водою. Лимонну та імбирну воду. Регулярно використовувати куркуму як приправу і в складі “золотого молока” (див. пост раніше). Вживати відвар подорожника і свіжі овочеві соки за 20 хв до їди (особливо картопляний і капустяний).

Паралельно з вищесказаним ввести кислоту ззовні. З цією метою зазвичай використовують бетаїн з пепсином. Як правило, через рік-півтора кислотність відновлюється. Але не завжди, це залежить як від загального стану ШКТ, так і стану інших органів, наприклад щитоподібної залози. Її знижена функція знижує кислотність і вироблення травних ферментів.

У парі з бетаїном завжди бажано використовувати рослинні ензими. Як я вже говорила, якщо порушена кислотність, то знижено і виробництво травних ферментів. Бетаїн, пепсин і ензими приймають за індивідуальною схемою, яку має скласти ваш гастроентеролог, дієтолог або нутриціолог.

Сподіваюся, ви розумієте, що крім усіх перелічених у вчорашньому пості важливих функцій достатньої кислотності шлунка, є ще одна – бар’єрна. Кислота в шлунку – це перша застава, кордон, вахта, що стоїть на варті здоров’я нашого організму, не даючи проникнути в нього вірусам, хвороботворним бактеріям, патогенним грибкам, і звісно, гельмінтам та їхнім яйцям. Пройшовши мій авторський курс “СамСобіНутриціолог” у школі здоров’я Наталії Власнюк, ви назавжди пізнаєте свій організм і зможете допомагати собі самостійно. Кордон має бути на замку!