Кислотність шлунка та загальне здоров’я

300

За статистикою, 8 із 10 людей, які страждають від печії, мають низьку кислотність шлунка, і кислотний рефлюкс – невід’ємний симптом цього стану. Парадокс? Від самого початку організм людини налаштований на шлунковий сік із Ph=1-3, якщо кислотність знижена і Ph=4-8, то ковтально-харчовий сфінктер закривається не щільно. Така низька для шлунка кислотність – дуже агресивне середовище для стравоходу. Ось і виходить, що кислотність низька, а печія замучила.

Дізнатися свою кислотність можна двома способами. По-перше, пройшовши одне єдине обстеження, яке називається по-різному: фіброгастродуоденоскопія (ФСГ), ендоскопія або гастроскопія. Важливо тільки, щоб клініка, де ви його робитимете, одночасно з оглядом слизової шлунка, провела Ph-метрію шлункового соку і результат записала вам конкретною цифрою. Тоді ви зможете зрозуміти ситуацію і допомогти вашому організму.

По-друге, можна зробити домашній тест. Розведіть 1 столову ложку яблучного 6% оцту в 1 склянці води та випийте вранці натщесерце. Якщо за 30-40 хв у вас не з’явиться печія, ваша кислотність знижена. Тест можна повторити наступного ранку вже з 2 ложками оцту. Так ви помітите, наскільки серйозна ситуація. Симптомом секреторної недостатності шлунка також є часті здуття, важкість і тривале відчуття ситості після вживання неабиякої кількості м’яса чи сиру.

Низька кислотність тягне за собою низку серйозних порушень в організмі, таких як дефіцит білка. Без достатньої обробки соляною кислотою і пепсином білок нормально не перетравлюється і не засвоюється. Неперетравлений білок довго перебуває в кишечнику, розкладаючись і вирощуючи патогенну флору. Наслідком дефіциту білка обов’язково стають дефіцити травних ферментів, гормональні порушення, погане волосся, нігті, шкіра і кістки, а вічно запалений кишківник тягне за собою ще безліч проблем (акне, аутоімунні захворювання та алергії). Якщо ви знаєте, що їсте достатню кількість тваринного і рослинного білка, а в сироватці крові він не досягає 75-85 г/л, з великою часткою ймовірності у вас знижена кислотність шлунка.

Тепер ви розумієте, як важливо мати достатній рівень кислотності шлункового соку?